Activiteiten

ACTIVITEITEN “BIODIVERSITEIT” in 2021

Van 1 tot 3 oktober organiseert GroenPlus haar tweejaarlijks congres met als thema Biodiversiteit. Het Congres werd omwille van de COVIDpandemie verschoven naar deze nieuwe datum. 

Het GroenPlus-congres Biodiversiteit valt nog steeds samen met de 15de COP Biodiversiteit (Conferentie van de partijen bij het Verdrag inzake biologische diversiteit) dat doorgaat in China en eveneens verschoven werd naar oktober 2021. Een uitstekende gelegenheid om de nood aan maatregelen voor meer bescherming en meer biodiversiteit in de kijker te plaatsen.

Nu de veiligheidsmaatregelen in de volgende maanden langzaam versoepelen, plannen we een aantal activiteiten, steeds in overeenstemming met de overheidsmaatregelen.

In voorbereiding naar dit congres organiseerde GroenPlus reeds diverse activiteiten in 2020. In Documenten vind je verslagen van die activiteiten alsook interessante lectuur, verwijzing naar websites, enz. 

Neem steeds een kijkje op deze pagina. In de maandelijkse Nieuwsbrief vind je steeds een update van de activiteiten en ook in de volgende Zilverbladnummers vind je een verwijzing.

 

Nieuwe activiteiten voor de zomer 2021

Bekijk regelmatig deze pagina 

Ook in de vakantiemaanden worden nog wandelactiviteiten voorzien in diverse provincies. De coronamaatregelen volgend richten deze wandelingen zich naar de Groenplussers van de provincie.

 

Doe zeker ook mee aan onze fotowedstrijd die nog loopt tot 1 augustus.

 • je kan maximaal 5 foto’s insturen
 • de winnaars worden bekendgemaakt op het congres
 • foto’s kunnen gestuurd worden naar : [email protected] 

Het volledige reglement vind je hier

Welke activiteiten waren er in de voorbije maanden?

 • Een lezing over het belang van de regionale landschappen voor meer biodiversiteit door Groen député Riet Gillis in het provinciehuis Gent - februari 2020 (lees meer).
 • Een ronde tafel over landbouw en biodiversiteit met moderator Bart Staes in de Antoon Van Dijckzaal van het Vlaams parlement, Brussel - maart 2020.  (lees meer en bekijk foto’s).
 • Een stadswandeling in Gent met Tinne Heysse en Mieke Schauvlieghe – maart 2020. (lees meer en bekijk hier foto’s).
 • Een stadswandeling “Natuur in de stad” met aandacht voor de ecologische relatie tussen stad en stroom met Jos Moeskops van ‘Natuurpunt Stad Antwerpen’ – september 2020 (lees meer en bekijk hier foto’s).
 • Een Biodiversiteits- en erfgoedwandeling abdij Keizersberg, Leuven met natuurgids Yves Van den Bosch – september 2020 (lees meer en bekijk hier foto’s).
 • Een natuurwandeling in het overstromingsgebied Kruibeke Bazel met Jos Stassen, Prof Patrick Meire en voormalig minister Vera Dua ‘over water’ in Vlaanderen – september 2020. (lees meer en bekijk hier foto’s).
 • Een natuurwandeling in het moerasgebied van De Zegge met natuurgids en domeinbeheerder Bert Ferens – oktober 2020 (lees meer en bekijk hier foto’s)
 • Een wandeling langs de Nete in Meerhout - 12 juni 2021 (lees meer en bekijk de foto's).
 • Wandeling wildplukken met culinaire ambities - 8 juli, Leuven
 • GroenPlus wandeling in een bio-divers Damme - Een verslagje van deze wandeling van 28 juli kan je hier lezen; en voor extra foto's kan je hier terecht.

 

Zie ook:

Waarom een congres biodiversiteit?

Congres-programma

Documentatie

Activiteiten in de aanloop van het congres

Praktisch

Inschrijvingsformulier