Activiteiten

ACTIVITEITEN “BIODIVERSITEIT” in 2020 en 2021

Op 13, 14 en 15 november organiseert GroenPlus haar tweejaarlijks congres met als thema Biodiversiteit.

Het GroenPlus-congres Biodiversiteit valt samen met de 15de COP Biodiversiteit (Conferentie van de partijen bij het Verdrag inzake biologische diversiteit) dat doorgaat in China en eveneens verschoven werd naar het voorjaar van 2021. Zo plaatsen we de nood aan maatregelen voor meer bescherming en meer biodiversiteit in de kijker.

In voorbereiding naar dit congres organiseren we allerlei biodiverse activiteiten. Door Covid 19 werden alle geplande activiteiten tussen april en augustus afgelast.

Nu de maatregelen versoepelen plannen we volop niewe activiteiten in de volgende maanden en in het voorjaar van 2021. Neem steeds een kijkje op deze pagina en in volgende Zilverbladnummers en de nieuwsbrief voor de nieuwe activiteiten.

Activiteiten reeds uitgevoerd:

  • Een lezing over het belang van de regionale landschappen voor meer biodiversiteit door Groen député Riet Gillis in het provinciehuis Gent op 25 februari 2020 . Een verslag van Mieke Vogels (lees meer).

  • Een ronde tafel over landbouw en biodiversiteit met moderator Bart Staes in In de Antoon Van Dijckzaal van het Vlaams parlement, Brussel op 6 maart).  Een verslag van Nora Bertels en Robert Crevit (lees meer en bekijk foto’s).

  • in Gent met Tinne Heysse en Mieke Schauvlieghe (7 maart). Een verslag van Mieke Vogels (lees meer en bekijk hier foto’s).

 

Nieuwe activiteiten (wordt aangevuld)

  • WANDELZOEKTOCHTEN gedurende de maanden juli en augustus. Ze zijn uitstekend geschikt om tijdens de zomervakantie op ontdekking te gaan met kleinkinderen of vrienden naar het bijzondere natuurlocaties ergens in Vlaanderen. Ze zijn de perfecte staycation-plaatsen en je blijft veilig in je kleine of grotere bubbel. Trek je wandelschoenen aan en neem je picknickzak (lees hier).

 

  • 20 SEPTEMBER : Biodiversiteits- en erfgoedwandeling abdij Keizersberg, Leuven. Een bijzondere erfgoedwandeling naar de bekende Keizersberg in Leuven, door de Leuvenaar gekend als de “Boelenberg”. In 2010 werd de abdijtuin voor het publiek geopend als abdijpark. De abdij gaf in 2009 de abdijtuin in erfpacht aan de stad Leuven. Een groene oase, een rustgebied en een eeuwenoude boomgaard. Yves Van den Bosch, natuurgids en oud-gemeenteraadslid vertelt over de abdij, het erfgoed en de biodiversiteit van de abdijtuin en legt een link naar de toekomst.  Start om 14.00 uur.

 

 

Zie ook:

Waarom een congres biodiversiteit?

Congres-programma

Documentatie

Activiteiten in de aanloop van het congres

Praktisch

Inschrijvingsformulier

Reacties