08 Juli 2021

10.30u -
14.30u

Wandeling wildplukken met culinaire ambities

St. Geertrui abdij , 6 Half Maartstraat, 3000 Leuven

We houden van de natuur, het is zomer en we mogen weer op pad! De biodiversiteit is veel rijker dan we denken en wildplukken is helemaal terug van weggeweest. Maar hoe weet je in welke planten je tanden mag zetten? Welke planten zijn bruikbaar en lekker. En hoe ga je er mee aan de slag in de keuken?

Op donderdag 8 juli gaan we de uitdaging aan. GroenPlus Vl-Brabant nodigt je uit op een wildplukwandeling. Iedereen is welkom. Samen met herborist Geert Van Damme gaan we op zoek naar kruiden en wilde eetbare planten die we daarna met de culinaire hoogstandjes van Sofie Van Pelt leren verwerken.

We eindigen met proeverijen en kaarten na met een glas en een babbel. Voor wie begeesterd is geraakt door de eetbare planten kan verder bij Geert en Sofie terecht voor meer informatie.

START: 10:30  St-Geertrui abdij (Half Maartstraat, 6 Leuven).

WANDELING met Geert gedurende ongeveer 1:30 u.

PICNICK in de tuin van de abdij.

KEUKENACTIVITEIT met Sofie – afhankelijk van de coronamaatregelen is er een demonstratie of gaan deelnemers zelf aan de slag. Einde ongeveer 14:30

NABABBELEN kan. De bar blijft langer open.

Deelnemers krijgen een kleine attentie.

 

INSCHRIJVEN VOOR 30 JUNI bij Mie Willemse (via mail: [email protected]. ) Het aantal deelnemers is afhankelijk van de maatregelen die dan van toepassing zijn – in volgorde van inschrijving.

KOSTPRIJS: vrijwillige bijdrage ter plaatse.

 

Er wordt rekening gehouden met eventuele voedselintolerantie en/of allergieën (vermelden bij inschrijving).