Begrafenis volgens Islamgebruik

23 September 2016

Begrafenis volgens Islamgebruik

Groen Mechelen timmert mee aan een inclusieve stad.

 Op de stedelijke begraafplaats kan vanaf nu volgens de gebruiken van de Islam begraven worden. Er zal een naar het oosten gericht perceel ingericht worden, waarop iedereen terecht kan ongeacht levensbeschouwing.

Het voorstel kwam er van een werkgroep die al een aantal jaren de mogelijkheden onderzocht om volgens religieuze voorschriften te begraven. Kristof Calvo nam een trekkende rol op in deze werkgroep en is nu trots dat het voorstel, met een wisselmeerderheid (oppositiepartij sp.a stemde voor, coalitiepartner N-VA stemde tegen) eindelijk is goedgekeurd.

Tot nu worden heel wat Mechelse moslims nog in het land waar hun roots liggen begraven. Hierdoor kunnen familieleden die in Mechelen achterblijven, het graf van hun geliefde niet regelmatig bezoeken, waardoor de vraag naar oostelijk gerichte kavels steeds luider klonk.

Is hier in jouw stad ook vraag naar en zijn er nog geen oostelijk gerichte percelen op de stedelijke begraafplaatsen? Bekijk dan zeker eens dit dossier. Hierin vind je meer achtergrond- en technische info over religieus begraven.

BIJLAGEN:

islamitisch_begraven.pdf