Piet Hardeman

Ik ben Piet Hardeman (° 1943) en woon in Westouter. Ik ben gehuwd met Els Geeraert. Ik ben vader van Klaas en Lies en opa van Aiko en Bodhi.
Ik ben gepensioneerd leraar Frans lager secundair onderwijs. Mijn eerste drie jaar gaf ik les aan de Humanités Pédagogiques in Kabinda, Rép. Du Congo en daarna aan het Sint-Pauluscollege in Wevelgem.
Al jaren ijver ik voor meer natuur en voor de zachte recreatie in de Westhoek. Ik ben de Regiocoördinator vzw Grote Routepaden voor West-Vlaanderen, sedert het ontstaan van de vereniging in 1977. In de Westhoek ontdek je de wit-rode streepjes van de GR 5A Wandelronde van Vlaanderen, de GR 128 Vlaanderenroute, de GR 130 IJzer en de GR 131 Brugs Ommeland-Ieperboog en de geel-rode streepjes van de Streek-GR Heuvelland. Ook ontwierp ik bekende Tweebergenwandelroute en heel recent het Stiltepad, ook in Westouter.Daarnaast ben ik sinds 1990 de Conservator van de Heuvellandse Natuurpuntgebieden: Bronnen van het Heuvelland (De Broekelzen, De Hellebeek, De Sullferberg en de Scherpenberg) en De Breemeersen, samen 80 ha. Sinds 1988 ben ik voorzitter van de Stichting Marguerite Yourcenar, een vereniging voor natuurbehoud in het heuvelland. En in 2002 hielp ik mee aan de oprichting van vzw Trage Wegen.

Ik ben Kandidaat nummer 5 op de lijst van Groen voor Oostende-Westhoek. Wie een hart heeft voor de natuur in de Westhoek, weet meteen op welke kandidaat hij of zij gaat stemmen.