23 jul 2019 | 18:00

Zomerweekeind

Florial Nieuwpoort 74 Albert I laan | Nieuwpoort 8620 | België | Kaart en routebeschrijving ›

Zien we mekaar op het Zomerweekeind?

Elk jaar ontmoeten vrijwilligers, verkozenen, partijmensen, Groenen, leden, oud en jong,  elkaar  tijdens een zomerweekend. Een plek van uitwisseling en ontmoeting rond het groene gedachtegoed.  In een ontspannen en open sfeer. 

Het (traditionele) Groen weekend gaat door, zoals gebruikelijk, op het laatste weekend van augustus. Ditmaal gedurende 23, 24 en 25 augustus . Dan strijken Groen en GroenPlus neer in Floreal Nieuwpoort. Algemene informatie hierover ontvang je (of kan je vinden ) via Groen ! Op voorhand boeken levert je een prijsvermindering. 

Het nationaal bestuur vergadert reeds op donderdagnamiddag en ook op vrijdagvoormiddag. 

GroenPlus neemt deel in het geheel van dit programma en heeft 3 eigen accenten. Locatie en uur van deze activiteiten zullen geafficheerd worden op het programma van Groen. Noteer alvast:

 1. Een debat over Bang zijn om oud te worden?
  Levensmoeheid bij ouderen ernstig nemen, met:

  Ann Peuteman (Knack) vroeg het zich al af in haar boek ‘Grijs gedraaid’ en vertelt er over.

  Robert Geeraert schreef samen met onder andere Wim Distelmans een boek over het actuele thema: "Levensmoeheid bij ouderen".

  Tussendoor lezen we opbeurende stukjes uit het geweldige dagboek van Hendrik Groen, rusthuisbewoner van 83 ¼ jaar: ‘Pogingen iets van je leven te maken'  (cfr programmatie).


 2. ‘Waarom moeten we wakker liggen van de afname van onze biodiversiteit?
  In november 2020 heeft de COP2020 over biodiversiteit plaats in Peking. Een uitstekend moment voor GroenPlus om haar tweejaarlijks congres te organiseren - ditmaal rond Biodiversiteit. We willen 10 hefbomen formuleren om de biodiversiteit in Vlaanderen echt te verbeteren.
  Op dit zomerweekend luisteren we naar Professor Ingrid Visserin van de Nederlandse Radboud universiteit (gevraagd). Zij antwoord op de vragen: waarom verdwijnen er zo veel soorten? Waarom is dit erg? Wat kunnen we doen om soorten te beschermen? 

  Vlaams parlementslid Chris Steenwegen modereert deze sessie. 

 3. Klimaat Bootcamp, concrete voorstellen om Klimaatopwarming tegen te gaan.
  Op 17 en 18 juni organiseerde de VUB een klimaat bootcamp met concrete voorstellen om klimaatopwarming tegen te gaan. Vanuit wetenschappelijk inzicht werd ingezoomd op de technische evolutie in belangrijke sectoren als industrie, energie-innovatie en implementatie.
  GroenPlusser Marc Peetermans nam deel aan deze bootcamp en wil zijn ervaringen graag met jullie delen. Hij brengt ook iemand van de VUB-bootcamp-organisatoren mee.

 

Hier kan je inschrijven voor het zomerweekeind.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.

Vergelijkbare gebeurtenissen

Gent, België
25 Feb 2020 | 14:00
Lezing: Biodiversiteit en regionaal landschap

Op 25 februari zijn we te gast bij de enige Groen gedeputeerde die onze partij rijk is, Riet Gillis. Riet  is al sinds 1981 actief in de groene beweging. Klimaat...

Lees verder ›
Saint Omer, France
07 Apr 2020 | 08:30
Le Nord en transition

Driedaagse busreis naar Noord-Frankrijk met als thema transitie en cultuur van 7 april tot 9 april 2020.   Dag 1 Vertrek vanuit Berchem, Gent en Brugge. Bezoek aan Grande Synthe...

Lees verder ›
Copenhagen, Denmark
14 Sep 2020 | 07:30
Kopenhagen 2020

Busreis via Hamburg naar Kopenhagen met een laatste nacht in Bremen • de helft van de inwoners van Kopenhagen gaat met de fiets naar het werk • we bezoeken tal...

Lees verder ›
Alle evenementen ›