23 jul 2019 | 18:00

Zomerweekeind

Florial Nieuwpoort 74 Albert I laan | Nieuwpoort 8620 | België | Kaart en routebeschrijving ›

Zien we mekaar op het Zomerweekeind?

Elk jaar ontmoeten vrijwilligers, verkozenen, partijmensen, Groenen, leden, oud en jong,  elkaar  tijdens een zomerweekend. Een plek van uitwisseling en ontmoeting rond het groene gedachtegoed.  In een ontspannen en open sfeer. 

Het (traditionele) Groen weekend gaat door, zoals gebruikelijk, op het laatste weekend van augustus. Ditmaal gedurende 23, 24 en 25 augustus . Dan strijken Groen en GroenPlus neer in Floreal Nieuwpoort. Algemene informatie hierover ontvang je (of kan je vinden ) via Groen ! Op voorhand boeken levert je een prijsvermindering. 

Het nationaal bestuur vergadert reeds op donderdagnamiddag en ook op vrijdagvoormiddag. 

GroenPlus neemt deel in het geheel van dit programma en heeft 3 eigen accenten. Locatie en uur van deze activiteiten zullen geafficheerd worden op het programma van Groen. Noteer alvast:

 1. Een debat over Bang zijn om oud te worden?
  Levensmoeheid bij ouderen ernstig nemen, met:

  Ann Peuteman (Knack) vroeg het zich al af in haar boek ‘Grijs gedraaid’ en vertelt er over.

  Robert Geeraert schreef samen met onder andere Wim Distelmans een boek over het actuele thema: "Levensmoeheid bij ouderen".

  Tussendoor lezen we opbeurende stukjes uit het geweldige dagboek van Hendrik Groen, rusthuisbewoner van 83 ¼ jaar: ‘Pogingen iets van je leven te maken'  (cfr programmatie).


 2. ‘Waarom moeten we wakker liggen van de afname van onze biodiversiteit?
  In november 2020 heeft de COP2020 over biodiversiteit plaats in Peking. Een uitstekend moment voor GroenPlus om haar tweejaarlijks congres te organiseren - ditmaal rond Biodiversiteit. We willen 10 hefbomen formuleren om de biodiversiteit in Vlaanderen echt te verbeteren.
  Op dit zomerweekend luisteren we naar Professor Ingrid Visserin van de Nederlandse Radboud universiteit (gevraagd). Zij antwoord op de vragen: waarom verdwijnen er zo veel soorten? Waarom is dit erg? Wat kunnen we doen om soorten te beschermen? 

  Vlaams parlementslid Chris Steenwegen modereert deze sessie. 

 3. Klimaat Bootcamp, concrete voorstellen om Klimaatopwarming tegen te gaan.
  Op 17 en 18 juni organiseerde de VUB een klimaat bootcamp met concrete voorstellen om klimaatopwarming tegen te gaan. Vanuit wetenschappelijk inzicht werd ingezoomd op de technische evolutie in belangrijke sectoren als industrie, energie-innovatie en implementatie.
  GroenPlusser Marc Peetermans nam deel aan deze bootcamp en wil zijn ervaringen graag met jullie delen. Hij brengt ook iemand van de VUB-bootcamp-organisatoren mee.

 

Hier kan je inschrijven voor het zomerweekeind.

Vergelijkbare gebeurtenissen

Geel, België
10 Oct 2020 | 13:30
Waterminnende Zegge

Waterminnende Zegge (Geel) Door natuurgids en conservator Bert Ferens. Wandeling van 13:30 - 16:00 u.Aantal deelnemers: tussen 15 en 25 We vertrekken aan de parking van het natuurgebied: Mosselgoren nr...

Lees verder ›
Copenhagen, Denmark
19 Apr 2021 | 07:30
Kopenhagen 2021

Busreis via Hamburg naar Kopenhagen met een laatste nacht in Bremen - NIEUW DATUM: 19 - 24 APRIL 2021 • de helft van de inwoners van Kopenhagen gaat met de...

Lees verder ›
Loon Plage, France
01 Jul 2021 | 08:30
Le Nord en transition

Wegens coronacrisis uitgesteld naar begin juli 2021 Driedaagse busreis naar Noord-Frankrijk met als thema transitie en cultuur van 7 april tot 9 april 2020.   Dag 1 Vertrek vanuit Hasselt,...

Lees verder ›
Alle evenementen ›