08 dec 2019 | 13:00

Klimaat omarmen

De Grootouders "omarmen" samen met de Klimaatbeweging het parlement
We verzamelen zondag 8 dec. 13u aan de voorzijde Brussel Centraal Station (Europaplein). Vanaf 13u30 gaan we naar de Kunstberg. Boven slaan de grootouders linksaf, voorbij BOZAR terug naar beneden. 
Mensen bewegen in groepen met gekleurde vlaggen. Groepen worden afgesplitst aan de verschillende “checkpoints”  Voor de Grootouders GELE vlaggetjes. Grootouders staan op de hoek van de Koloniënstraat en de Jonkerstraat. Zie geel bolletje op de kaart.

 klimaat_plan.png

Wie slecht te been is kan vanuit het centraal station rechtstreeks richting Koloniënstraat, dat is richting Wetstraat/Parlement. Na een paar honderd meter zie je ons links staan.
Wij organiseren een SPEAKERS CORNER samen met KLIMAATZAAK. Enkele ambassadeurs doen een statement, maar ook aan u geven we de kans om - kort - uw statement te doen, maar wel respectvol.

Waarom een MENSENKETTING?
De uitstoot van broeikasgassen heeft vorig jaar een nieuw record bereikt. Dit wordt rampzalig voor onze kleinkinderen. Nu blijkt dat de opwarming steeds sneller gaat. De plannen die de landen hebben ingediend om het Akkoord van Parijs uit te voeren zijn onvoldoende. Ze zullen de opwarming niet onder de twee graden houden en zeker niet onder de anderhalve. 
Op dit ogenblik vind een Klimaattop plaats in Madrid. Die moet dringend de ambitie aanscherpen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben landen als de Verenigde Staten hun economie omgevormd om het Nazisme te bestrijden. Zo’n omvorming is wereldwijd nodig om de klimaatverstoring tegen te gaan. 

Praktisch
- We zoeken muzikanten, zangers of koren om de boel te helpen animeren!
- Wij willen onze kartonnen letters  " alleen de mensen kunnen het tij keren"  Zin om te helpen? Afspraak om 12.30u kruispunt Kanselarijstraat/Koloniënstraat
- Voor een vlotte organisatie zoeken we nog een aantal stewards. Zin om je te engageren? info@grootoudersvoorhetklimaat.be.
- De ketting wordt gesloten vanaf 15u - de ketting zal een kwartier gesloten zijn en de sluiting zal worden aangeduid door fietsers die rondfietsen met fluitjes. Dan zal er ook een “eindmoment” zijn (Mexican wave).
- Er is toelating van de politie. We betreden de neutrale zone niet.
- De manifestatie is familievriendelijk, dus breng gerust je (klein)kinderen mee.
Deel, deel, deel, hoe meer volk, hoe meer overtuiging!

Doe zoals deze Klimaatoma en zet de namen van je kleinkinderen op je hesje

klimaatoma.png

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.

Vergelijkbare gebeurtenissen

Gent, België
25 Feb 2020 | 14:00
Lezing: Biodiversiteit en regionaal landschap

Op 25 februari zijn we te gast bij de enige Groen gedeputeerde die onze partij rijk is, Riet Gillis. Riet  is al sinds 1981 actief in de groene beweging. Klimaat...

Lees verder ›
Brussel, België
06 Mar 2020 | 10:00
Biodiversiteit en Landbouw

In ons verstedelijkt Vlaams gewest wordt de landbouwactiviteit bedreigd bij de toewijzing van de schaarse beschikbare ruimte. Toch blijft die landbouw nog altijd de belangrijkste actor in de open ruimte....

Lees verder ›
Gent, België
07 Mar 2020 | 10:30
Stadswandeling: Natuur is overal, zeker ook in de stad

Natuur is overal, zeker ook in de stad! We gaan op ontdekking naar de natuurpareltjes in Gent. Schepen Tine Heyse en Vlaams volksvertegenwoordiger Mieke Schauvliege nemen ons op sleeptouw op...

Lees verder ›
Alle evenementen ›