Wandellussen

GroenPlus wil dat het gemeentebestuur samen met de ouderenadviesraad een aantal wandellussen uitwerkt, lussen waar voetpaden vlak, goed onderhouden en obstakel-vrij zijn. Deze lussen verbinden belangrijke plekken zoals dienstencentra, winkels, parken… Er zijn rustbanken en in de winter worden ze altijd ijsvrij gehouden.

De gemeente waakt over de goede staat van de wandellus, herstelt oneffenheden en geeft de politie opdracht om kordaat op te treden tegen fout geparkeerde auto’s.

 

We vinden het vandaag normaal dat onze auto voor de deur staat, en dat daardoor  kinderen 5 km verder moeten voor ze een veilige speelplaats vinden. We aanvaarden het dat een groeiende groep senioren vandaag achter zijn voordeur vereenzaamt, omdat de openbare ruimte onveilig en ontoegankelijk is.

Voor de lokale overheid is parkeerplaats voorzien voor alle auto’s die er in de gemeente rijden, nog altijd een kerntaak. De overheid moet het geweer van schouder veranderen en niet langer de noden van de auto, maar de noden van de bewoner centraal stellen.

Zo is de staat van de voetpaden vaak erbarmelijk: obstakels, fout geparkeerde auto’s, schuin aflopende voetpaden aan garage-inritten, geparkeerde fietsen … Voor kwetsbare ouderen, vaak met rollator, maakt de staat van het voetpad het verschil, het verschil tussen nog wel of niet meer buitenkomen.

 

Meer over mobiliteit:

 

< Ga terug naar Standpunten

                                       

< Ga terug naar Programma

 

Menselijker, eerlijker, gezonder #wijtellenmee