Lieve Snauwaert

Penningmeester

Na de verkiezingsnederlaag van Groen in 2003 beslist Lieve actief lid te worden en begint haar inzet bij Groen Herentals. Onder het motto “mee bouwen aan een rechtvaardige politiek is broodnodig”.

“Als ik me engageer dan doe ik dat met passie. Recht uit het hart, en blijf ik trouw aan mijn engagementen… ik geef ook vooraf duidelijk aan wanneer het voor mij mag stoppen.”

Van 2010 2018  is Lieve secretaris bij Groen Herentals, op vraag van het bestuur is dit doorgegeven aan de volgende generatie.

Lieve was Gemeenteraadslid voor Groen Herentals tijdens de legislatuur 2013 tot 2018 ; haar interviews met de lokale pers, het allereerste in juli 2014 (en nog veel meer) ontdek je op haar youtubekanaal .

Lieve is “penningmeester” bij GroenPlus sinds 2007, ze maakt jaarlijks de resultatenrekening op om voor te leggen op de Algemene Vergadering van GroenPlus vzw.

Lieve vertegenwoordigd GroenPlus sedert januari 2017 tot heden in het nationaal partijbestuur van Groen; ze houdt constant de “seniorentoets” van de partij in het oog.

Als Moeke van drie kinderen en negen kleinkinderen bekijkt Lieve de politieke thema’s op lange termijn vooral ruimtelijke ordening, mobiliteit en de sociale thema’s waaronder voornamelijk ouderenzorg.

Lieve stond aan de wieg van het woonzorgcentrum Bremdael in de stad Herentals, het is haar levenswerk.

Daarnaast is/was ze:

  • scheidsrechter Boccia bij IE-Sport van 2001 tot 2016;
  • Relaxatietherapeut Cranio-Sacraal bij Kom op tegen Kanker  in de inloophuizen van Alegria Turnhout sedert 2012 en Alegria Herentals sedert de oprichting in 2016.
  • Lieve is Penningmeester bij Dertiende ster voor kinderen uit Ethiopië
  • Lieve is momenteel lid van de RVB  sedert 1998 en momenteel interim-voorzitter van de vzw Impulsvorming in Aarschot.

 

[email protected]