GroenPlus wenst je een hoopvol 2020

30 December 2019

GroenPlus wenst je een hoopvol 2020

GroenPlus wenst je een hoopvol 2020

Naar aloude en goede traditie organiseerde GroenPlus op 21 december een kerstreceptie in Brugge. We blikten terug op het oude jaar en brachten een toast uit op het nieuwe jaar.
Hier kan je de volledige speech lezen van onze voorzitter Mieke Vogels.
Hier vind je ook foto’s van Walter Decoene die prima de sfeer weergeven van deze geslaagde receptie met nog veel dank aan de GroenPlussers van Brugge.

2020 wordt voor GroenPlus een belangrijk jaar in het teken van biodiversiteit met als hoogtepunt ons congres op 13,14 en 15 november in het Limburgse Genk, de poort naar het nationale park Hoge Kempen.

Jaar na jaar verdwijnen planten en diersoorten. Het aantal insectensoorten is gehalveerd. Nochtans hebben zij een onmisbare ecologische functie, zoals bestuiving, ziektebestrijding en instandhouding van de natuur. De voortdurende achteruitgang van onze biodiversiteit is een sluipmoordenaar. De klimaatverandering is voor veel mensen nu al voelbaar. De achteruitgang van de biodiversiteit is dat nog niet. Maar eens het zover is, kan het al te laat zijn.
In november 2020 wordt in Peking de COP 2020 over biodiversiteit georganiseerd. Wat Parijs was voor het klimaat, wordt Peking voor de biodiversiteit. Te voet naar Parijs dat lukt ons nog wel maar Peking is net iets te ver voor onze 55+ benen. Daarom organiseren we op het moment van de Peking top 13-14-15 november 2020 ons tweejaarlijks congres over biodiversiteit.

Meer informatie over het congres vind je hier. Ook het Zilverblad geeft je veel gegevens.
In aanloop naar dit congres organiseren we allerlei activiteiten rond biodiversiteit. Maak hier je keuze en stip aan in je nieuwe agenda.