Blijf in uw kot en kruip in uw pen (2)

28 Maart 2020

Blijf in uw kot en kruip in uw pen (2)

Blijf in uw kot en kruip in uw pen

Vorige week lanceerden we een oproep om in uw pen te kruipen en beschouwingen over deze Corona-tijd door te sturen naar Mieke Vogels. Ze maakte er een boeiende en interessante korte inhoud van. Lees hierna haar brief.

Wie zich geroepen voelt, een mening heeft of een verzuchting kwijt wil over corona en post-corona, kan mailen naar [email protected]

 

Beste GroenPlussers,

Hopelijk gaat het nog steeds goed met jullie en lijden jullie niet te veel onder deze speciale Coronatijden.

In onze nieuwsbrief van vorige week deden we een oproep
                   ‘Blijf in uw kot en kruip in uw pen’

We vroegen jullie om ideeën, meningen en  voorstellen over deze Corona-crisis met ons te delen. Jullie reageerden talrijk en dat doet deugd. We kregen beschouwingen, concrete voorstellen om deze Corona-tijd door te komen maar ook ideeën om het morgen anders en beter te doen.

Ik verwerkte jullie ideeën zo goed mogelijk in onderstaande tekst en clusterde ze in 7 verschillende hoofdstukken:

De volledige teksten van jullie reacties kan je terug vinden op onze website www.groen-plus.be/
Uiteraard is dit niet het einde van het verhaal.
We zien uit naar jullie reactie op deze tweede nieuwsbrief en wachten op jullie nieuwe verhalen en voorstellen. [email protected]

In week drie van de quarantaine krijgen jullie ook deel 3 van ‘Blijf in je kot en kruip in je pen’. Lees hier de reacties.

Later bundelen we alle voorstellen in een voorstellenboekje voor onze partij Groen.

 

Ook in deze Coronatijden moeten we alert blijven. De manier waarop 65+ers op één hoop worden geveegd als de groep kwetsbaren, neemt soms groteske proporties aan.
Zo verklaarde Virus commissaris Mark Van Ranst gisteren dat de wereld na Corona er anders zou uitzien, ‘we zullen waarschijnlijk nooit meer zieke kinderen laten opvangen door grootouders’, zo stelde hij! 
Heel wat grootouders zijn verbolgen. Dat 80+ers of overgrootouders geen zieke kinderen opvangen dat spreekt voor zich maar jonge zestigers die zieke kleinkinderen opvangen? Sinds mensenheugenis springen grootouders in om het hun werkende kinderen comfortabeler te maken. Je kan de generaties misschien even gescheiden houden maar niet permanent uit elkaar houden.
Als dit de prijs is die ik moet betalen om honderd te worden, dan beslis ik graag zelf of ik die prijs daarvoor wil betalen.
Ik hoop samen met een groot aantal mensen die op onze oproep reageerden,  dat de wereld er na Corona anders zal uit zien, dat we conclusies trekken. Ik leer alvast uit deze crisis dat er grenzen zijn aan de globalisering van onze economie, niet dat er grenzen zijn aan de intergenerationele solidariteit.

Hou het ondertussen virusvrij!

Dikke knuffel,

Mieke_Vogels_avatar.jpg

Mieke Vogels
Voorzitter GroenPlus