Veerle Wijffels - Zemst

Veerle Wijffels werd 62 jaar geleden geboren aan de oevers van de Leie in Drongen. 32 jaar geleden nestelde ze zich in de Beekveldstraat in Zemst. Het veld vooraan, de beek achteraan. 4 jaar later werd Kaatje geboren. Intussen is Kaat 26 jaar en zet ze haar schouders mee onder Groen in Zemst.

Veerle is medewerkster van Bart Staes, lid van het Europees Parlement voor Groen. Daar bouwen ze samen aan een democratisch, sociaal, gezond, transparant, solidair en vreedzaam Europa. Ze heeft haar sporen verdiend in het politieke leven:  eerst bij de Volksunie, maar nu al ongeveer twintig jaar bij Groen.

Ze wil zich nu inzetten om het leven van de “plussers” waardig te houden. Door in de gemeentepolitiek aandacht te vragen voor ouderenzorg en burenzorg. Door te ijveren voor meer en betere voet- en fietspaden en veilige oversteekplaatsen. Betaalbaar en gezond wonen is een basisrecht en een topprioriteit. Langer kunnen thuis wonen met de nodige hulp en ondersteuning. Ouderenzorg moet worden georganiseerd van onderuit. De zorg zelf kan best wijkgericht georganiseerd worden en gericht op gezondheidswinst, vindt Veerle. En beter voorkomen dan genezen.

Maar natuurlijk is het ook essentieel om het groene Zemst groen te houden: respect voor open ruimte en voor de natuur. Zo wil ik helpen om Zemst groener, gezonder en socialer te maken.