25 September 2022

10.00u -
16.00u

Vlaams Brabant Ontmoetingsdag 55-plus

CC Het Bolwerk , 17 Bolwerkstraat, 1800 Vilvoorde

Ontmoeten en moed geven, politieke verhalen vertellen en plannen maken. Dat is de boodschap van Refresh. We hebben heel wat goede verhalen, van mandatarissen, op alle niveaus en van actieve groenen met een jaartje meer.  Tijd om die verhalen uit te wisselen.

We nodigen alle 55 plussers van de provincie Vlaams-Brabant uit voor een ontmoetingsdag op 25 september in CC Het Bolwerk, van Vilvoorde. Ook geïnteresseerde vrienden zijn welkom.  

In de voormiddag gaan we in debat met onze mandatarissen (Vlaamse, federale, provinciale en lokale) in een panelgesprek. (Chris Steenwegen, Ann Demartelaer, Tie Roefs, Barbara De Bakker, Christoph Torfs, Leen Van Aken, en Eva Plateau). Jan Mertens zal als moderator de mensen aan de tand voelen.

Na de aperitief en de middaglunch in het Centrum, gaan we op wandel door Vilvoorde. Jacques Mevis (voorzitter Groen Vilvoorde) en andere lokale groenen vertellen over de do’s-and-don’ts in Vilvoorde, een stad in transitie. Voor collega’s die minder goed te been zijn hebben we het verhaal van The Hedge ( staat voor  Huis – Educatief, Duurzaam, Groen en Energiek. Met aandacht voor kinderen en jongeren) ook al in Vilvoorde. 

We sluiten af met een feestelijk drankje en een woordje van Mieke Vogels (voorzitter GroenPlus).

Wanneer: 25 september 2022 van 10:00 tot 16:00

Waar : CC Het Bolwerk
Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde
02 255 46 90

CC Het Bolwerk ligt op wandelafstand van het trein- en busstation van Vilvoorde  -  raadpleeg: https://www.hetbolwerk.be/openbaar-transport
Voor wie met auto of fiets komt, raadpleeg www.hetbolwerk.be/routeplan 

Inschrijving via deze pagina  (tot 18 september); klik op de knop INSCHRIJVEN

Contactpersoon: Mie Willemse ([email protected])

Verloop:

  • Welkom vanaf 9:30 met koffie/thee - inschrijven
  • Start om 10:00 u : welkomstwoordje Mie Willemse en oriëntatie van de dag
  • Panel en debat: 10:15u tot 12:20u met diverse panelleden– zie inleiding (introductie Kris Fierens, moderator Jan Mertens)
  • Aperitief om 12:15 u met babbelmoment en uitwisseling met oa. Panelleden.
  • 13:00 : Lunch
  • 14:00 : “Leer Vilvoorde kennen met een groene bril” (groepen worden opgesplitst). Of (voor mindergoede wandelaars: project the Hedge, oa. Natuurpunt)
  • 15:45: slotwoordje en napraten aan de bar in van het Bolwerk.