GroenPlus vierde Kerst in Bilzen

24 December 2018

GroenPlus vierde Kerst in Bilzen

Niet enkel Diest en Aarschot, maar ook het sympathieke Bilzen ligt aan de Demer. Een van de redenen om onze jaarlijkse Kerstreceptie voor een keertje naar Limburg over te hevelen. Een goede 100 GroenPlussers kwamen er, zelfs uit Oost- en West-Vlaanderen, op af.

P1-008.1.jpgVlaams volksvertegenwoordiger Johan Danen verwelkomde het gezelschap met heuglijk ecologisch nieuws. In plaats van de oude kolencentrale van Langerlo om te vormen tot een peperdure biomassacentrale komen er in het hele gebied 25 windmolens bij.

P2-011.jpgGroenPlusvoorzitter Mieke Vogels nam het van Johan over, evalueerde kort de neergang van Michel II, om vervolgens de actie ‘Grootouders voor het Klimaat’ op de kaart te zetten en op te roepen tot verdere studie en actie. Vrijdag 25 januari organiseren de Grootouders, over de partijgrenzen heen, een open colloquium in het Vlaams Parlement. Tegelijk werden afspraken gemaakt voor de volgende actie. Na het bezoek en de aanbevelingen aan minister Schauvliege en de flyeractie voor de deuren van het Europees Parlement, wordt de markt van Aartselaar het toneel voor een volgende klimaatactie. Op vrijdag 1 februari verzamelen de Grootouders voor het Klimaat vanaf 10 u handtekeningen voor hun manifest. Wil je meedoen in Aartselaar of wil je zo'n handtekening actie opzetten in je gemeente verwittig Leonce Dekeyser [email protected] 0473 19 34 21 Die petities zullen de Grootouders later aan de Vlaamse minister-president Bourgeois overhandigen samen met de on-line handtekeningen.  Hier kan je het manifest ondertekenen.

In tegenstelling met vorige kerstrecepties was er dit keer geen gastspreker. Die ‘leemte’ werd passend ingevuld met een uitstekend optreden van Tom Kestens. Die had voor de gelegenheid zijn vader Guy meegenomen. Meteen werd duidelijk waar Tom zijn muzikale mosterd vandaan haalde! Kestens zette sterk in met ‘Gelieve te geloven’, een lied geïnspireerd door een passage van ‘de Grote Leider’ uit Antwerpen in ‘Canvas’.  

P3-030.jpgMaar het opzet was om GroenPlus aan het zingen te krijgen. En daarin gelukte handige Tom moeiteloos in. Daarvoor maakte hij gebruik van een stuk jeugdsentiment. De tekst van ‘Laat ons een bloem’, ‘De eenzame fietser’, en andere klassiekers werd moeiteloos ingevuld. En aan het einde kwamen er zelfs een paar overmoedig dansjes aan te pas…

Groen Bilzen en de lokale Wereldwinkel zorgden voor een uitstekende organisatie en een lekkere, culinaire omlijsting.

In het kader van ‘de Warmste Week’ liet Lieve Parmentier een ‘valiesje’ rondgaan. Daarin stak na afloop € 808,20 voor ‘Vluchtelingenwerk Vlaanderen’!

 

Een fotoreportage vindt je hier.