16 April 2023

13.45u -
16.45u

De Dijle, levend water door Leuven

Groenlokaal Leuven , 66 Brusselse straat, 3000 Leuven

Ik doe mee!
De Dijle, levend water door Leuven

De Dijle, levend water door Leuven

Eco-Politieke wandeling met Yves Vanden Bosch (Natuurpunt)

Het Dijleproject van Natuurpunt steunt op volgende drie pijlers: ruimte voor water, ruimte voor natuur en ruimte voor de mens. Om de natuur een kans te geven, is een ecologisch gezond watersysteem nodig. Natuurontwikkeling hoeft niet steeds grootschalig te zijn. Kleine ingrepen kunnen al het verschil maken. Een natuurlijke Dijle in de stad geeft planten en dieren een groene verbinding tussen de natuurgebieden in zuid en noord. Een zichtbare Dijle versterkt de natuur in de stad, verhoogt er de belevingswaarde en schenkt rustpunten. Een open en gezonde Dijle heeft een koelende invloed op de stad. Met Yves bekijken we de plannen tijdens de wandeling en we vragen ons af hoe het beleid daar kan op inspelen. Met deze wandeling wil GroenPlus Vlaams Brabant verder inspelen op de resoluties van het Congres Biodiversiteit 2021. Iedereen is welkom.

 

We starten aan het Groenlokaal Leuven ( Brusselse straat, 66)

om 13:45 u . Na een inleiding in het Dijleproject wandelen we langs de hotspots. We eindigen rond 16:00 en praten even na met een drankje.

 

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.