Busuitstap naar Breda en EVA-Lanxmeer Coulemborg in Nederland

28 April 2023 / 09:00 AM

Busuitstap naar Breda en EVA-Lanxmeer  Coulemborg in Nederland

We maken een eerste stop in Breda waar we uitleg krijgen over het CPO beleid van de stad dat in 2020 werd goedgekeurd. ( CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.)

CPO is een belangrijk middel om woondoelen in Breda te realiseren. Bewoners krijgen namelijk meer zeggenschap over hoe zij wonen en kunnen daarmee voorzien in hun eigen woonwens. Het stimuleert de doorstroming en biedt mensen de kans op een woning. Het biedt ouderen meer kans op een passende woning. Kritische woningzoekenden krijgen meer invloed op hun nieuwe woning. Starters op de koopmarkt maken meer kans. Woonconcepten als Tiny Houses, energieneutraal wonen of voor elkaar mantelzorgen worden mogelijk gemaakt. 

Lees HIER verder

 

Dan rijden we verder naar Coulembourg waar we  de Experimentele ecologische wijk EVA Lanxmeer bezoeken : 30 jaar jong en still going strong.

Het klinkt als een opgave van nu: een integrale gebiedsontwikkeling samen met de toekomstige bewoners, met duurzaamheid hoog in het vaandel. Toch hebben we het hier over de plannen voor de experimenteel ecologische wijk EVA Lanxmeer, dertig jaar oud maar nog volop relevant. Wat zijn de lessen van dit wereldwijd vermaarde pilootproject? 

Lees HIER verder

 

Programma

9u00 : vertrek aan station Antwerpen Berchem

10u00 : stop in Breda voor uitleg over CPO ‘Collectief Particulier Opdrachtgeverschap’, een systeem waarbij ouderen in eigen buurt een betaalbare woning kunnen bouwen met ondersteuning van lokaal bestuur.

11u30 : vertrek naar Coulemborg

12u00 :  eten in het Italiaans restaurant Una Volta dat zich bevindt aan de wijk EVA-Lanxmeer die wij gaan bezoeken.

14u00 tot 17u : rondleiding in de wijk

17u30 : vertrek terug naar Antwerpen.

Je kan HIER inschrijven.

Prijs is 35€.  Te betalen op rekeningnummer  BE23 5230 8030 7991  van GroenPlus met de vermelding “ busuitstap 28 april 2023 “

Er zijn slecht 40 plaatsen beschikbaar, dus snel inschrijven is de boodschap.  Inschrijving is pas definitief als we de betaling ontvangen hebben.