28 April 2023

09.00u -
21.00u

Busuitstap naar Tilburg en EVA-Lanxmeer Coulemborg in Nederland

Busuitstap naar Tilburg en EVA-Lanxmeer  Coulemborg in Nederland

We maken een eerste stop in hartje Tilburg, in de wijk Theresia. De Lindehoeve is een monumentaal boerderijcomplex dat in collectief particulier opdrachtgeverschap gerestaureerd en herontwikkeld werd tot 10 woningen met gezamenlijke voorzieningen voor 18 ouderen.

Met dit project hebben de bewoners hun oude dag zelf geregeld. De levensloopbestendige woningen met gezamenlijke voorzieningen liggen rond een gemeenschappelijke tuin. De bewoners hebben dit project gerealiseerd in 6 jaar tijd, ook met hergebruik van stenen en materialen. 

 

Dan rijden we verder naar Coulembourg waar we  de Experimentele ecologische wijk EVA Lanxmeer bezoeken : 30 jaar jong en still going strong.

Het klinkt als een opgave van nu: een integrale gebiedsontwikkeling samen met de toekomstige bewoners, met duurzaamheid hoog in het vaandel. Toch hebben we het hier over de plannen voor de experimenteel ecologische wijk EVA Lanxmeer, dertig jaar oud maar nog volop relevant. Wat zijn de lessen van dit wereldwijd vermaarde pilootproject? 

Lees HIER verder

 

Programma

9u00 : vertrek aan station Antwerpen Berchem

10u00 : stop in Tilburg

11u30 : vertrek naar Coulemborg

12u00 :  eten in het Italiaans restaurant Una Volta dat zich bevindt aan de wijk EVA-Lanxmeer die wij gaan bezoeken.

14u00 tot 17u : rondleiding in de wijk

17u30 : vertrek terug naar Antwerpen.

Je kan HIER inschrijven.

Prijs is 35€.  Te betalen op rekeningnummer  BE23 5230 8030 7991  van GroenPlus met de vermelding “ busuitstap 28 april 2023 “

Er zijn slecht 40 plaatsen beschikbaar, dus snel inschrijven is de boodschap.  Inschrijving is pas definitief als we de betaling ontvangen hebben.