Statement van de Europese Groene Partij

Statement van de Europese Groene Partij

(Vertaling tekst van https://together.europeangreens.eu/)


Europa moet dringend veranderen en de komende verkiezingen zijn een goed moment om dit te doen. Wij vertegenwoordigen mensen vanuit heel Europa, verenigd om een nieuwe hoop op te bouwen. Wij vragen niet alleen om verandering, wij willen gewoon dat dit gebeurt . Woord voor woord, actie met actie. Met jouw stem !

Wij willen een Europa dat haar belofte vernieuwt, waar zowel de mensen als de planeet beter van worden. Waar vrouwen niet na de mannen komen. Waar niemands rechten worden gefnuikt, waar iedereen wordt gerespecteerd.
Dit Europa kan ONS Europa worden ! Het momentum is nu ! Jongeren willen actie voor het klimaat. Vrouwen staan op voor hun rechten. Families installeren zonnepanelen op hun dak. Een Groene Golf trekt door de wijken
en straten van Europa. En in mei trekt die Groene Golf door naar het Europese parlement.

Het is een beslissend moment voor Europa . We kunnen niet langer de status quo van de politiekers goedkeuren. Ze hebben immers de diverse problemen laten escaleren door alleen te handelen voor bepaalde groepen maar niet voor alle Europeanen. We kunnen de beloftes op verandering niet over laten aan nationalisten en populisten. Ze brengen ook geen wezenlijke verandering.
Zij promoten angst, haat en verdeeldheid. En ze ondermijnen de rechten van de mens, de democratie en de uitvoering van de wet.

Samen kunnen we echter een betere richting uitgaan. Het is tijd dat we effectief kiezen voor klimaat. Dit is het ogenblik om de economie voor iedereen te laten werken. Dit is het ogenblik om te kiezen voor hoop en niet voor haat.

Daarom willen we op dit cruciaal moment iedereen uitnodigen om met ons in Brussel te verzamelen. Samen met belangrijke invloedrijke politieke figuren en activisten voor een politiek debat en entertainment. Zo wordt het ons moment om een duidelijke boodschap te geven dat de Groene Golf aankomt. Kom met ons mee en wees een deel van de Groene Golf. Laat ons
samen actie voeren !

Meer weten over de Europese Groene Partij ?
https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Groene_Partij/