Overlijden Piet Gillard

29 April 2019

Overlijden Piet Gillard

Piet Gillard is op 84 –jarige leeftijd overleden

Piet Gillard, een echte groene pionier, is op 84 –jarige leeftijd overleden. We bieden namens GroenPlus de familie en nabestaanden onze innige deelneming aan. We hopen dat goede herinneringen aan deze strijdbare man het verlies helpen dragen.

2PietSprekendGroep.pngAls eerbetoon: de foto’s hieronder genomen toen GroenPlus Piet in 2012 een Groene Pluim gaf voor zijn zeer grote en deskundige inzet. Na een wandeling in zijn geliefde Boekenbergpark. Dit schreef hij zelf op zijn overlijdensbericht“ Ik speelde een tijdlang bureauslaafje, maar halfweg mijn leven kreeg ik gelukkig van de illustere tuinkunstenaar Jacques Wirtz een impuls om me voortaan zelfstandig aan tuin- en landschap te wijden.”
8speechPiet.jpg“Tussentijds, in de tachtiger jaren, meende ik dat mijn inzichten inzake natuurbehoud en milieu ook door een politiek engagement meer kansen zouden krijgen en sloot ik me aan bij Agalev. Ik werd genomineerd voor een senaatzetel, maar die toekomst werd me te onzeker zodat ik tot aan mijn zeventigste aan mijn tekentafel bleef staan.”
“Tenslotte was ik heel actief in allerlei burgeracties en -bewegingen inzake de scheeflopende natuur- en milieutoestanden van de voorbije decennia. Hierbij denk
ik dan aan VATUV/luchthaven Deurne, de Arena -weide, het Boekenbergpark, Het Schijn, de vijver van het Stadspark, … .”
9metPluim.jpg“Met de leeftijd komt de realiteitszin. Ik zal al blij zijn als ik genoeg jongeren warm heb kunnen maken voor de zaak. Als ik de fakkel definitief heb kunnen doorgeven, zal mijn werk niet tevergeefs zijn geweest. Want de dreiging blijft: de adem van de ‘vijand’ is waarschijnlijk langer dan die van ons.”