Op de fiets door het Hageland

28 Augustus 2019

Op de fiets door het Hageland

Vier dagen ontdekking en ontmoeting in het Hageland

Met een 27 GroenPlussers van heinde en verre èn van Vlaams-Brabant, brachten we ode aan het Hageland, met de fiets tussen Scherpenheuvel, Zichem, en Averbode. Vier dagen ontdekking en ontmoeting, van 30 juli tot 3 augustus 2019. Een kort overzicht van de tocht vind je in het artikel Overzicht fietsvierdaagse “Het Hageland door een groene bril”.  

Voor enkelen werd het fietsen door bekend terrein met nieuwe en mooie stopplaatsen, voor de meesten onder ons werd het een ontdekking van initiatieven voor natuurbehoud, eerlijke duurzame productiealternatieven, energie- en coöperatieve economie, cultuur en biodiversiteit. Alles overgoten met veel vriendschap en pittig gekleurd met bijzondere verhalen die het leven, en vaak ook het levensengagement van de groene deelnemers, sieren. 

Traditioneel werden tijdens de fietstocht « Groene Pluimen » uitgereikt. Ze zijn al jaren een vorm van erkenning voor personen en groepen die zich sociaal of milieubewust waarmaken. Zo’n Groene Pluim, hoe bescheiden ook, wordt door betrokkenen heel erg gewaardeerd, omdat lof voor wat ze doen meestal wegblijft. Een inkijk op de laureaten van dit jaar vind je in het artikel « Groene Pluimen in het Hageland » van Walter Decoene.  

De vierdaagse was een initiatief van GroenPlus Vlaams-Brabant, met dank aan de inrichters.

Het fotoalbum kan je hier bekijken.

K. Fierens