In memoriam Frans Coenen

22 December 2023

In memoriam Frans Coenen

In memoriam Frans Coenen

Op 19 december heeft Frans Coenen ons verlaten. Het ging al een tijdje bergaf met zijn gezondheid. Maar een afscheid komt altijd te vroeg en is niet makkelijk te plaatsen in een tijd dat iedereen kerst en nieuwjaar viert.

Frans werd geboren op 24 mei 1941 en werd 82 jaar. Er is één constante in Frans’ leven, hij was kritisch voor al wat op zijn pad kwam en stelde moeilijke maar terechte vragen. Frans herkende zich in het groene verhaal en werd trouw lid eerst van Agalev, later van Groen. Hij zetelde  in de Antwerpse provincieraad en in de Putse gemeenteraad. Daarnaast gaf hij meer dan dertig jaar Nederlands en geschiedenis in het Sint-Gummaruscollege. Frans was medestichter van GroenPlus werkte mee in de provincie Antwerpen en was lid van de redactieraad van ons huisblad, het  Zilverblad.

Frans had een goede pen en op zijn tachtigste gaf hij ‘Bakens Verzetten’ uit. In dit boek bundelde hij 85 afzonderlijke verhalen uit zijn leven. Het boek geeft een mooi beeld van hoe de maatschappij in de voorbije decennia veranderde maar ook en vooral hoe Frans zijn  steentje heeft bijgedragen aan die verandering. Bedankt Frans we zetten jouw engagement verder.

We leven mee met de familie en met zijn levensgezellin Martine Suffriau

Wil je mee afscheid nemen van Frans dan ben je uitgenodigd op donderdag 28 december 2023 om 12 uur in de aula van Huis Verwilt, Lierbaan 177 te Putte.

Coenen_Frans_-_Digitale_rouwbrief.jpg