In memoriam Frank Bombeke

18 April 2018

In memoriam Frank Bombeke

​​Overlijden van Frank Bombeke

GroenPlus is diep bedroefd door het overlijden van Frank Bombeke. Frank is op 11 april 2018 overleden, nadat een paar weken eerder kanker werd vastgesteld.

Frank was een gewaardeerd kaderlid van Groen Gent. In 2009 lag hij mee aan de basis van de integratie van de sociaal-liberale partij bij Groen Gent. Frank werd snel trekker binnen Groen Gent. Als voorzitter van de afdeling Gent Binnenstad stak hij zijn  schouders onder de Groen-afdeling en werd hij ook een constructieve stem in de fractiewerking en partijbestuur. Hij zette steevast zijn thema’s op de politieke agenda: vrede en internationale solidariteit, en dichter bij huis, participatie, diversiteit, duurzaamheid, cultuur…
Frank ging voor samenwerking en heeft enorm veel mensen gemobiliseerd om politiek actief te worden en te betrekken. Van ouder tot jong. Hij had oog voor de betrokkenheid van iedereen.
Frank was jarenlang lid van de bibliotheekraad en naast de politiek was Frank ook zeer actief in zijn buurt en in het middenveld zoals wereldkoor Karibu en de vredesbeweging. Ook daar was Frank een graag geziene enthousiasmerende, warme man.
In 2012 stond hij uitzonderlijk op de provinciale Groen lijst. Frank was immers niet iemand die de aandacht zocht en evenmin aandacht nodig had om bergen te verzetten. Frank had een inbreng bij alle belangrijke beslissingen van de Groen-Gent afdeling het voorbije decennium. Als lid van het pollcomité lag hij ook mee aan de basis van de lijstvorming van Groen Gent in 2012 en 2018. Zijn overlijden slaat ons met verslagenheid. We zullen hem vooral herinneren als een uitzonderlijk schone mens.

Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Caroline, zijn kinderen Katrijn en Liesbet, familie en vrienden.