Grootouders voor het klimaat voeren actie aan Europees Parlement

27 November 2018

Grootouders voor het klimaat voeren actie aan Europees Parlement

Zo'n 40-tal klimaatopa's en oma's trokken naar het Europees Parlement in Brussel.

 Zo'n 40-tal klimaatopa's en oma's trokken, ondanks het miezerige weer, naar het Europees Parlement in Brussel. Ze werden opgewacht door Europarlementslid Bart Staes en maakten er ook kennis met Thérèse Snoy van Grands-parents pour le climat, die al enkele jaren actief zijn.

2_018_(2)_(5)_300.jpgGroenPlus legde de passanten het Manifest van grootouders voor het Klimaat ter ondertekening voor. Daarin roepen ze alle politici op 'om een lucht- en klimaatbeleid te ontwikkelen dat een leefbare wereld voor onze kleinkinderen waarborgt.'

3_026_(3)_300.jpgNadien volgde, samen met Bart Staes, een interessante gedachtewisseling over transitie naar een koolstofneutrale wereld. Duidelijk werd dat België tot de slechtste leerlingen van de Europese klimaatklas behoort.

Nadien overlegden de actievoerders. Ze willen Grootouders voor het Klimaat absoluut open stellen voor mensen van buiten Groen en zullen voortaan bij hun acties geen groene logo's, vlaggen enzovoort gebruiken. En dit naar het voorbeeld van de Grands-parents pour le climat.

klik hier voor het manifest.

 

([email protected])

 

Klik hier voor de volledige fotoreportage