GroenPlus flyert op Nieuwpoortse dijk

16 April 2019

GroenPlus flyert op Nieuwpoortse dijk

Als ‘De Ideale Wereld’ met Pasen naar zee trekt, volgt GroenPlus

Als ‘De Ideale Wereld’ met Pasen naar zee trekt, volgt GroenPlus. En met hen ook wat Grootouders voor het Klimaat. Ze posteerden zich op de Nieuwpoortse dijk, in de schaduw van de ‘Barkentijn’, nostalgische herinnering aan vroeger, toen de dijk nog niet verknald was met stenen eenheidsworst.

Vandaag dinsdag is de belangstelling nogal mager. Zonder zon en bij lichte nevel waagt vrijwel niemand zich op het strand. Het blijft bij wandelende grootouders, meestal vergezeld door hun kleinkinderen. Eigenlijk ons doelpubliek. Maar de Belgische kust is bi, zo stellen we algauw vast. Met bijna half om half Franstalige landgenoten. Die zeggen zuinig ‘merci’ als we hen onze flyer aanreiken. Volgende keer houden we voor hen een flyer van Ecolo achter de hand!

008_(2)_(8)_250.jpgTerwijl we aan het flyeren zijn duikt plots onze vicevoorzitter op vanachter een hoekje. Jeremie komt effe de troepen schouwen. Tijd voor een bemoedigend babbeltje en dan verdwijnt hij alweer naar een volgende Groene bijeenkomst.

Klik hier voor meer foto's.

© Walter Decoene