Groene Pluim voor Hugo Van Dienderen

25 December 2019

Groene Pluim voor Hugo Van Dienderen

Hugo deelde de voorbije jaren tientallen groene pluimen uit aan mensen die mee timmerden aan de weg van de ecologische beweging.

Tijd om Hugo zelf een flinke Groene pluim te overhandigen als voortrekker van GroenPlus en het groene gedachtegoed.  Meteen werd Hugo ook verheven in de stand van het ere-voorzitterschap, als eerste. Een verdiende erkenning.

Tijdens de kerstreceptie van GroenPlus in Brugge, en onder aanwezigheid van heel wat leden, werd dan ook een afdruk van een speciaal ontworpen linosnede door Kris Fierens aan de kersverse ere-voorzitter overhandigd.

De laatste tijd werd het allemaal wat druk voor Hugo met de nieuwe beweging van grootouders voor het klimaat èn GroenPlus . We zijn een beetje slachtoffer van het eigen succes.

GroenPlus steunde van dag één de klimaatjongeren. Al snel werd duidelijk dat de beweging grootouders voor het klimaat niet langer mocht beperkt blijven tot GroenPlus. Met Bernard Hubeau, vroegere Vlaamse ombudsman, vonden we een waardige voorzitter om de GVK te verbreden. Samen met  co- voorzitter Hugo  bouwde hij de GVK uit tot een heuse beweging  waarin ook andere ouderenwerkingen zoals OKRA  en  S-Plus een rol spelen. Vandaag zien meer en meer lokale GVK-werkingen het licht. De groeiende beweging GVK neemt meer en meer tijd en energie van Hugo. Daarom bouwt Hugo de activiteiten bij GroenPlus af en nam hij ontslag in het bestuur en als ondervoorzitter.

Hugo zette de voorbije 15 jaar zijn schouders onder GroenPlus, en maakte er het warmste stukje Groen van (aldus Jeremie Vaneeckhout, Vlaams parlementslid van Groen).

De statuten van GroenPlus voorzien in de mogelijkheid om mensen te coöpteren voor het bestuur. Na het ontslag van Hugo Van Dienderen vervoegt Bert Verleysen onze ploeg als ondervoorzitter. Bert is Bilzenaar, al jaren actief bij Groen en voorzitter van de plaatselijke groep. Welkom Bert.

Voor de leden van het GroenPlus-bestuur klikt u hier.