Eerbetoon aan supervrijwilliger Bert Weyts

23 April 2021

Eerbetoon aan supervrijwilliger Bert Weyts

Eerbetoon Bert Weyts

Op 19 april overleed Bert Weyts. Bert omarmde het groene gedachtengoed na zijn pensionering en zette zich in met al zijn energie. Onze erevoorzitter, Hugo Van Dienderen, richtte samen met Bert in elke Provincie een GroenPlus-groep op.
Bert was ook super actief in de lokale werking van Groen, eerst in Wilrijk daarna in Berchem.

Er is veel verdriet en emotie bij het overlijden van Bert. Er is grote waardering en bewondering voor wat hij betekent heeft, dat lazen we op sociale media bij diverse posts, o.a. bij de “Antwerpse Groene Senioren” en daar lazen we van Kurt De Belder: "Bert moest je maar één keer gezien hebben om zijn enthousiasme te leren kennen. Zijn inzet voor Groen was onvoorwaardelijk.”

Bert liet niemand onberoerd. Hij was een man van de beweging, van de actie. Zo liep hij in de Brusselse straten en deelde pamfletjes uit om schone lucht te vragen. Samen met GroenPlus fietste hij op 6 december 2003 (Sinterklaasdag) naar de toenmalige staatssecretaris voor leefmilieu. Die kreeg van de groene Sint een roetfilter.

De laatste jaren ging het minder goed met Bert. Een ziekte van het centrale zenuwstelsel taste zijn mobiliteit aan. Hij werd door veel mensen ondersteund om toch de activiteiten van Groen en GroenPlus bij te wonen. Later was het met een rollator, het eindigde met een rolstoel. Bert verlegde telkens zijn grenzen. Als het effe kon was Bert erbij op Groen congressen, nationale vergaderingen, nieuwjaarsrecepties, Groene Pluimen uitdelen etc.

Steeds straalde hij de overtuiging uit ‘ Het kan anders!’

Uit alle reacties lezen we dankbaarheid voor de inzet van Bert. Hij was een voorbeeld, we zullen hem missen.

Onze dankbaarheid en respect gaat ook uit naar zijn echtgenote Bea Diependaele. Zij zorgde als mantelzorger tot de laatste dag voor Bert en maakte het ook mogelijk dat hij ondanks zijn ziekte kon blijven gaan voor zijn engagement.

Sabine Van Belle schreef het ook mooi op sociale media:
"Waar Bert was, was warmte. Laten we met z'n allen de warmte waar Bert ons zo mee inspireerde, meedragen en uitdragen. Goeie reis Bert!”

 

Voor het team van GroenPlus
Voorzitter
Mieke Vogels

 

Overlijdensbericht van Bert