Boekbespreking Over-Leven van Petra De Sutter

01 September 2016

Boekbespreking Over-Leven van Petra De Sutter

[over] leven  is het boek van Petra De Sutter.

[over] leven  is het boek van Petra De Sutter. Petra heeft in enkele maanden tijd bekendheid verworven in eigen land en ver daarbuiten, als transvrouw, arts en politica. Haar bijzondere levensverhaal leest als een roman. Het is ook een pleidooi voor verdraagzaamheid bij ons en overal ter wereld.

In [over] leven  vertelt ze openhartig over haar persoonlijk leven en haar transitie van man naar vrouw. Ze leert ons de juiste woordenschat om over deze materie te spreken. Ze heeft het over haar werk als arts in de Vrouwenkliniek van het UZ Gent en meer bepaald over reproductieve geneeskunde. Ze gaat op toegankelijke wijze in op moeilijke onderwerpen als draagmoederschap en enkele dieptepunten in haar leven. We komen ook te weten hoe sommige bekrompen mensen haar schade proberen berokkenen. Het is heel dapper om daar zo open en bloot voor uit te komen.

Aan haar ongewone leven voegt ze nog meer speciale elementen toe zoals samen met haar vrouw Claire te voet naar Compostela of op bezoek bij de Dalai Lama gaan. Ze vertelt over haar liefde voor de muziek en de natuur en dat ze op, wat heet, latere leeftijd in de politiek gestapt is. Dat iemand met zo'n sterke persoonlijkheid én groot hart voor Groen kiest, zal niemand verwonderen.

[over] leven , Petra De Sutter en Elke Lahousse, 192 blz., uitgeverij Manteau.