Taverne Koe-vert in Kiewit

​Koe-vert is een taverne gelegen in het natuurdomein Kiewit. Terloops: Kiewit doet dienst als groene long van Hasselt.  Koe-vert een zaak waarin vooral bio, lokale en fair trade producten worden aangeboden. En Koe-vert zet in op duurzame tewerkstelling.

Mensen een zinvolle activiteit te bezorgen was in 1982 de bedoeling van de Wroeter. En dat is het nu nog altijd. Koe-vert, één van de jongste wroeter-telgen, doet die doelstelling alle eer aan.

Uitgangspunt is dat iedereen talenten heeft. Koe-vert focust in de beste wroeter-traditie op wat medewerkers kunnen. Dat was in het begin het uitgangspunt en dat is het nu nog altijd!

​Zoals we hoorden tijdens ons bezoek: “Sommige medewerkers hebben vroeger al te vaak te horen gekregen dat ze ergens niet goed genoeg in waren en sommigen geraakten daarvan echt gedemotiveerd. ’t Is fantastisch om diezelfde mensen te zien openbloeien omdat ze in iets echt goed zijn.”

Kiewit staat in menig Limburger zijn geheugen gegrift als ‘Dè Kinderboerderij’. Maar Kiewit is veel meer dan dat. Kiewit staat synoniem voor wandelen, fietsen, iets eten of drinken… kortom: genieten.

De brasserie zorgt ervoor dat iedereen dat ten volle kan. Elke dag kan je er gaan ontbijten. Nergens anders is de spaghetti bolognaise zo lekker dan die van chef Carlo. Met dagverse biologische groenten van de eigen serre. Welk restaurant kan dat  zeggen?

​Niets mooiers dan mensen zien genieten. Wel 60.000 keer per jaar! En het valt op hoe vriendelijk en positief iedereen is. Met veel goede zin geeft ieder het beste van zichzelf om een lekkere pannenkoek, een maaltijdsalade, pasta of lekker broodje te serveren.

En – ook al zit het weer niet mee – dit voelt ook buiten de vakantieperiode aan als vakantie.

Op het kruispunt van milieu, lokale producten en lokale tewerkstelling volgens de talenten van eenieder - daar vinden we Koe-vert. En daarom ook een terechte winnaar van de Groene Pluim.

Meer info over Koe-vert

Klik op de foto's om te vergroten.

Johan Danen

 

Tags: