Samen-leven

Hoe meer mensen erbij komen, hoe meer belang iedereen erbij heeft om in diversiteit te kunnen samen-leven. De tijd van fysieke en sociale grenzen optrekken is voorbij. 'Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen' zong The Lau zaliger.

Prikbord

In 2016 hield GroenPlus een congres dat intensief bijgewoond werd door ouderen. GroenPlus ijvert er voor dat iedereen een gezond en gelukkig leven heeft. Daarom moeten enkele basisbehoeften voldaan zijn. GroenPlus formuleerde het in een congresboek dat tot op heden actueel is.

Congresboek

Pat Patfoort (°1949) engageert zich al een heel leven voor geweldloosheid tegenover zichzelf en tegenover anderen. Dit is haar verhaal:

Ik heb een geprivilegieerde jeugd gehad met een warme thuis. Ik kreeg veel waardering van mijn moeder en mijn vader gaf mij veel kansen, maar soms was hij nodeloos streng. Dat zette mij aan het denken. Zijn stem, zijn ogen en zijn gebaren...


Groen Mechelen timmert mee aan een inclusieve stad. Op de stedelijke begraafplaats kan vanaf nu volgens de gebruiken van de Islam begraven worden. Er zal een naar het oosten gericht perceel ingericht worden, waarop iedereen terecht kan – ongeacht levensbeschouwing.

...

Pagina's