Mobiliteit

Het probleem mobiliteit kan niet opgelost worden door de overheid of de burger. er zijn zovéél partijen bij betrokken. Terloops, we mogen ons ook wel eens afvragen of élke verplaatsing écht nodig is en in hoever we ons wel of niet willen verplaatsen. Zijn we niet moderne nomaden: altijd onderweg, nergens thuis?

Visietekst van Bruno De Lille - Brussels parlementslid.

De mobiliteitsvisie van de meerderheden is even versleten als de Brusselse Tunnels

Prikbord

Oosterweel, BAM-tracé, Lange Wapper, de Antwerpse mobiliteitsknoop beheerst geregeld het nieuws. Onlangs kwam er dan het historisch akkoord tussen burgerbeweging en overheid. Ongelooflijk wat mondige burgers hebben bereikt. Walter Lotens, filosoof en auteur, beschrijft hoe ze het voor mekaar hebben gekregen. Dirk Barrez is auteur en hoofdredacteur van de nieuwsbrief en website PALA.be. Hij...

Gelukkige Gentenaars in een gezonde stad

 

Automobilisten kunnen niet meer langs de kortste weg op hun bestemming in de stad geraken. De binnenstad gebruiken om bijvoorbeeld van het zuiden naar het noorden te rijden, is niet meer mogelijk zijn. Gent heeft een fantastisch openbaar vervoersnet met hoge frequentie. 
Soms zal een korte voetwandeling de echte oplossing zijn. Het stadsbestuur beweert dat Gent...

Sinds augustus kunnen senioren en minder mobiele mensen in Deurne een fietstaxi nemen. De taxi vervoert hen in een straal van zes kilometer voor amper 2 euro voor een half uur. De chauffeurs zijn vrijwilligers die niet in een gewone job terecht kunnen.

De fietstaxi's zijn niet nieuw in het Antwerpse straatbeeld. Ze rijden al een tijdje rond in Borgerhout en Berchem, maar nu kunnen...

Pagina's