Gezond wonen en leven

Gezond leven is meer dan bewegen. Zelf actief werken aan je gezondheid voorkomt ziektekosten waarvoor jij zelf én de maatschappij opdraait. Waarmee we zeker niet willen zeggen dat je in alles zelf je gezondheid bepaalt. Was het maar zo eenvoudig.

Prikbord

Gaan wonen in een woonzorgcentrum moet een hele aanpassing zijn voor een oudere mens. Gelukkig zijn er veel woonzorgcentra die aangepaste activiteiten voorzien. Het zijn plaatsen waar de bewoners zich thuis mogen voelen. Maar wat opvalt in veel woonzorgcentra is het gebrek aan bomen die een weldoende schaduw werpen op de kamers. Ook komen de mensen heel graag buiten. Iets waarvoor ze meestal...

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die ernstig ziek is of aan een ziekte gestorven is. Jaarlijks gaan de acties om geld in te zamelen voor onderzoek of iets anders  verder, maar wat als mensen meer hun gezondheid zelf in handen nemen? Begin met je voeding, je verzorging en indien mogelijk met je huisvesting.

Gezonde voeding

Gezonde voeding moet je niet ver zoeken...

Duofietsen met dementerenden, fietsen op street view, een veilige dwaaltuin, gebruik van openbaar vervoer...Op de inspiratienamiddag over Leeftijdsvriendelijke gemeente (1 april GroenPlus) licht Chris Vermeulen enkele mooie realisaties in Zwijdrecht toe.

 

Duo fietsen op tandems en street view

 

Begeleid B...

Pagina's